" zoals je voor je familie kookt "

Gracering

Postadres:
Weidestraat 89
Nijmegen
6533 XK
+31 649742650
info@gracering.nl

Fotogalerij Gracering

Wie ben ik

Mijn naam is Grace Stulting en ik ben de eigenaresse van Gracering.
Als kind was ik zelden in de keuken te vinden. De keuken was het domein van mijn moeder en oma. Ik liep dan eigenlijk alleen maar in de weg. Toen ik ging studeren en op kamers ging kon ik dus nauwelijks koken. Echter mijn mede-studenten gingen er van uit dat ik wel geweldig Indisch kon koken. En om dan te zeggen dat het niet het geval was, was mij de eer te na, en nodigde ik hen uit om bij me te komen eten.
Via de telefoon heb ik leren koken: mijn moeder heeft me door elk gewenst recept geloodst, of zij stuurde mij kattenbelletjes met recepten. Maar daar kwam ik niet altijd uit. Want hoeveel is nu een beetje zout, hoe groot is een stukje laos? Maar uiteindelijk kreeg ik het onder de knie. Dus ik heb jarenlang telefoonkookles gehad.

Het mooiste compliment kreeg van mijn moeder: ze wilde graag dat ik voor haar mijn eigen gemaakte sambal goreng tempé kering mee zou brengen. Die was toch wel erg lekker!

Ik kook dus volgens de recepten van mijn moeder. En zij heeft ze weer van haar moeder, mijn oma. Onze kookkunsten zijn van generatie op generatie doorgegeven.

Zo is mijn passie voor het Indisch koken ontstaan. Ik wil graag Indische rijsttafelbuffetten verzorgen omdat ik deze passie en mijn familiegerechten wil delen met anderen. Caterings en kookworkshops passen daarom bij mij.

Van 1985 tot en met 1993 ben ik mede-eigenaar/manager geweest van Indisch Eethuis Gadis in Nijmegen.

Van 1994 tot en met 2012 ben ik in verschillende functies werkzaam geweest bij VluchtelingenWerk.